Správná teplota piva

TeplomerVelmi studené (do 4° C): 

Piva s méně výraznou chutí. Např. nealkoholická piva nebo cidery.

Studené (4-7° C): 

Piva typická pro osvěžení, zahnání žízně. Např. Pšeničná piva, ležáky, ovocná piva, některé druhy ales, prémiové ležáky,  lambiky ad.

Chlazené (8-12° C): 

Plnější piva, např. Pale Ales, Amber Ale, silnejší pšenična piva, stouty, portery lambiky, silnější ležáky, kouřové piva, altbier,  faro ad.

Sklepní teplota (12-14 °C): 

Zejména piva s vyšším obsahem alkoholu, např. Bitter, tmavé ales, saison, některé portery, trapistická piva, scotch ale, bock,  doppelbock ad.

Žejdlík vám nabízí

591 pivovarů

693 uživatelů

4808 hodnocení

3159 druhů piv