Chillibraní oslaví pět let

Pátý ročník festivalu milovníků pálivého Chillibraní se bude konat tradičně první zářijovou sobotu 3. září 2016 opět na brněnském koupališti Riviéra. Letošní celodenní program nabídne kromě Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého - Chilližrout 2016 - také kuchařské show světoznámých kuchařů, večerní koncert Xaviera Baumaxy, ohnivou show, program pro děti a mnoho dalšího. Návštěvníci se mohou těšit kromě stánků zaměřených nejen na pálivé pokrmy také na piva z malých pivovarů.

Na start Chilližrouta 2016 se opět postaví celkem 50 soutěžících, mezi nimi bude například loňský vítěz Petr Holešínský nebo Markéta Šmídová – „železná“ žena soutěže. Soutěžícím budou postupně servírovány omáčky o objemu fingerfood nebo čerstvé chilli papriky a ti nejodolnější projdou až patnácti koly soutěže.

Logo Update

Velkou část programu tvoří letos divácky oblíbené kuchařské show. Diváci se tak mohou těšit na precizní přípravu jídel a samozřejmě ochutnat výsledek. Po loňském úspěchu přijede opět michelinský kuchař Oldřich Sahajdák z restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise a představí se také jeho kolegyně Jana Bilíková. Ta bude vařit společně s mladým kuchařem Přemkem Forejtem, který nedávno otevřel Entrée Restaurant v Olomouci. Kuchařské umění předvede také David Jurásek, odborník na koření a tvůrce značky Davídkovo koření.

Loni diváky zaujala kuchařská show zaměřená na hmyz, proto se znovu představí kuchař Petr Ocknecht specializující se na entomofágii neboli hmyzožroutství. U této příležitosti si budou návštěvníci moci koupit na festivalu knihu Hmyz na talíři z Nakladatelství JOTA.

A aby vše nebylo jen o jídle, do programu bylo zařazeno i povídání o pivě, takže i pivní nadšenci se rozhodně mají na co těšit. Festival zakončí koncert písničkáře a hudebníka Xaviera Baumaxy a ohnivá show.

Zpět

Žejdlík vám nabízí

591 pivovarů

690 uživatelů

4808 hodnocení

3159 druhů piv